Gitároktatás kezdőknek

Gitároktatás kezdőknek

Egy kezdő gitáros naplója: így tanultam meg hobbiszinten gitározni

2019. november 20. - Gitaros77

Mindenkinek az álma egyszer eljátszani kedvenc számainkat. És milyen hangszeren?

images.jpgA legnépszerűbb ilyen hangszer manapság egyértelműen a gitár. Könnyen és gyorsan el lehet sajátítani a gitározás alapjait, amit akár 2-3 hónap alatt magadévá tehetsz. Hogyha feliratkozol az ingyenes online tanfolyamra amire én is, akkor egyből hozzáférhetsz az ingyenes leckékhez, és az internetes felületen azonnal nekifoghatsz a gitár tanuláshoz és profi oktatóvideóinkban átadott tudás elsajátításához.

Érthető módon sokunkban ott motoszkál a félelem, hogy mi van, ha nincs jó fülünk a zenéhez, hogy lehet, még a gitár hangolás sem fog menni. Mi van, ha emiatt nem fog sikerülni? Ettől semmiképp sem érdemes tartani. Tökéletes zenei hallás és ritmusérzék nélkül is sikerrel járhatsz a gitár tanulás során.

Az ingyenes kezdő gitároktatási videóim segítségével remek gyakorlatokat tanulhatsz meg, amelyek hozzásegítenek a folyamatos fejlődéshez.

 

A zene már évezredek óta az ember egyik legszebb és legintenzívebb kifejezőeszköze. Az érzelmek széles spektrumán keresztül tudja végigvezetni a hallgatót, ezáltal olykor szórakoztatva gyönyörködtet, máskor pedig katarzist nyújtva felemel. A zene hallatán a legtöbb ember szívesen táncra perdülne, vagy ha nem is, akkor legalább ösztönösen bólogatni kezd a muzsika ritmusára. Nem csoda, ha emiatt rengeteg ember hőn áhított vágya, hogy megtanuljon zenélni, és a kedvenc dalait valamilyen hangszeren eljátszhassa.

Viszont sose feledd, hogy a sikeres előrehaladáshoz és fejlődéshez nagyon fontos a következetes gyakorlás. Ez nem jelenti azt feltétlenül, hogy minden nap órákon keresztül fejleszd a gitártudásod (ami persze későbbiekben egy hasznos cél lehet) de kezdetben elég, ha napi 15 percet rászánsz a tanulásra.

Valljuk be, ennyi ideje mindenkinek van. Viszont annak ellenére, hogy mennyire kevésnek tűnik ez az idő, jelentősen hozzásegít a kívánt eredményhez. Akármennyire is hihetetlennek hangozhat elsőre, de többet érsz el napi 15 perc gyakorlással, mint ha hetente egy alkalommal megállás nélkül gitároznál két órát. A lényeg, hogy a 0-tól valamennyivel többet gyakorolj. Mert ezáltal fogsz haladni és fejlődni.

A gitár akkordtáblázat segítségével, valamint 125 leckén és 327 fogáson keresztül elsajátíthatod a gitározás minden csínját-bínját. Akkordjátékokat, ritmusgyakorlatokat, a legnépszerűbb zenei stílusok fogásait tanulhatod meg, különböző gitártechnikákat gyakorolhatsz be: változatos pengetési módokat, a nyújtást, az akkordok hangokra bontását, üveghangok megszólaltatását, és még ezeken kívül is számos hasznos technikát. Mindent megtudhatsz a gitár hangolásról, a gitártípusokról, és a tabulátor olvasásáról is.

Elképzelhető, hogy - mint sokan mások - attól tartasz, túl ügyetlenek az ujjaid. Viszont ebben az esetben sincs mitől tartanod! Türelemmel és a megfelelő gyakorlatok rendszeres elvégzésével ezt is kiküszöbölheted! Ráadásul Te azzal az előnnyel indulsz, hogy neked nem kell éveken át unalmas szolfézs, - és kottagyakorlatokkal bíbelődnöd. A a fejlődés garantáltan együtt jár a sikerélménnyel. Az évekig tartót sóvárgás helyett azonnal átadhatod magad a kedvenc dalaidnak, és elkezdheted megtanulni őket.

A szolfézs órákon gyakran rengeteg felesleges zeneelméleti tudással akarják teletömni az ember fejét. Bizonyos tanárok időnként nehezen követhetően és nem is annyira izgalmas módon magyarázzák el a tananyagot. Ezzel szemben itt könnyen követhető magyarázatot kapsz. A profi gitároktató videók 100%-ban csak gyakorlatokat tartalmaznak, amik bőven elegendőek egy kezdő hobbigitáros számára.

Nem kell fölösleges zeneelméletet bemagolnod, tőlünk a lényeget kapod meg röviden, tömören, érhetően. Bárhol, bármikor tudsz tanulni, a saját időbeosztásod alapján döntöd el, mikor gyakorolsz, így nem függsz senkitől, és még attól sem kell tartanod, hogy elkésel, és előre meghatározott órákon sem kell megjelenned. Hogyha tanárhoz járnál, nagyon kellene fókuszálnod arra, amit mond, akár szorgosan jegyzetelni, hiszen általában nem szeretik magukat ismételni, és csak egyszer hallanád, amit mond. Viszont az oktatóvideóinkat újra meghallgathatod, visszatekerheted, akár le is lassíthatod, megállíthatod, ha úgy érzed, alaposabb szemrevételezésre van szükséged.

Sokan egész életükben csak arról álmodoznak, hogy megtanuljanak gitározni, de rengeteg ember soha nem tesz lépéseket a vágya megvalósításához. Te ne legyél ilyen.

 

Amint feliratkozol az ingyenes tanfolyamra, hamarosan már te sem fogod érteni, miért vártál eddig, hogy belekezdj a gitározásba, és végre elkezdd megtanulni a kedvenc dalaidat!

süti beállítások módosítása